Deel deze post op: 

Elektrotechniek Van Hecke NV vervoegt Cordeel Groep

Gent – 09/12/2021: Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem kondigde vandaag haar samenwerking aan met Imtech Belgium, een multi-technisch installatiebedrijf dat behoort tot de Belgische bouwgroep Cordeel. Het voltallige team van Elektrotechniek Van Hecke blijft daarbij aan boord.

Sterke partner in de energietransitie

Elektrotechniek Van Hecke (EVH) verzorgt sinds 1993 elektrotechnische installaties voor de industrie en KMO’s in de North Sea Port, de streek rond Gent-Zeehaven en Terneuzen. De uitdagingen op de huidige markt werkten een nieuwe samenwerking in de hand: “De elektrificatie van het voertuigenpark en de onomkeerbare vergroening van de industrie noopten EVH ertoe om op zoek te gaan naar een sterke partner, om een alliantie mee te sluiten en haar toekomstige groei te verzekeren”, aldus Peter Van Hecke, CEO van EVH. “EVH zet hierbij vooral in op de uitbreiding van haar team van hoogopgeleide techniekers en zocht hiertoe een betrouwbare partner die dit mee kan realiseren.”

Voltallige team blijft aan boord

Afgelopen week werd een akkoord gesloten waarbij Imtech Belgium, onderdeel van de Cordeel Group, de aandelen van EVH overnam. Bij de overname werd beslist dat het voltallige team met ca. 40 medewerkers van EVH aan boord blijft. Peter Van Hecke werd benoemd als gedelegeerd bestuurder en CEO en ziet grote opportuniteiten: “We zijn overtuigd dat we een enorme kwantumsprong kunnen maken onder de vleugels van Cordeel Group, die we alleen nooit zouden kunnen realiseren. We zijn uitermate complementair. De ondersteuning in R&D en in diverse facilities zoals Legal en IT van de Cordeel-groep zal er voor zorgen dat wij de grote uitdagingen bij onze klanten met vertrouwen zullen kunnen realiseren.”

Ook Erik Groes, CEO van Imtech Belgium is erg opgetogen: “Het gebied rond Gent-Zeehaven was voor ons een blinde vlek. Met het sterke technische team van EVH zal Cordeel Group ook hier haar vleugels uitslaan en een totaaloplossing aanbieden aan een sterk groeiende industriële regio.”

Over EVH

Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem werd opgericht in 1993 en staat in voor ontwerp, montage en onderhoud van industriële elektrische installaties en bordenbouw in North Sea Port, de streek rond Gent-Zeehaven en Terneuzen.

Meer info op www.evh.be

Over Cordeel Group

Cordeel Group is een volledig onafhankelijk familiebedrijf met meer dan 1.600 medewerkers en een omzet van 800 miljoen euro.

Cordeel Group is veel meer dan een bouwbedrijf. Het is de one-stop partner voor het complete bouwtraject.  De bedrijven die opereren onder de vlag van Cordeel Group zijn stuk voor stuk zeer bedreven in hun specialisme.  Vanuit deze brede expertise verzorgt Cordeel Group het complete bouwtraject van ontwerp tot oplevering en onderhoud.

Gezamenlijk werken we aan duurzame en toekomstbestendige oplossingen voor de complexe vraagstukken van onze klanten. Samen bouwen we aan ‘a passionate CO2-free future’.
Meer info op www.cordeel.eu 

Over Imtech Belgium

Imtech Belgium ontwerpt, bouwt en onderhoudt installaties voor complexe gebouwen en industrie en heeft een expertise in complexe multi-technische maatwerkprojecten en geïntegreerd projectbeheer. Het bedrijf telt een 700-tal medewerkers en heeft 5 vestigingen in België.

Meer info op www.imtech.be

 

 

Contact EVH

Peter Van Hecke
CEO en Gedelegeerd Bestuurder EVH
+32 475 28 08 07

peter@evh.be

Contact Cordeel Group

Birgit Huybrechs
Teamleader Marketing & Communications
+32 486 79 17 20

birgit.huybrechs@cordeel.eu