Deel deze post op: 

De EVH Academie: hoe EVH een ‘ik durf vragen stellen’-cultuur creëert

De EVH Academie werd begin 2022 opgestart met als doel de EVH-medewerkers op een efficiënte, uitdagende, praktische en leuke manier zaken te doen bijleren. De enorme hoeveelheid aan vergaarde kennis van ervaren EVH-collega’s kan zo worden doorgegeven om een kenniscultuur te creëren waarbij geen skills verloren gaan.

Waarom was dat nodig?

Hoewel EVH voorheen ook steeds opleidingen organiseerde, zorgt de EVH Academie voor een nog efficiëntere manier van bijleren. De vorige jaren organiseerde EVH één of tweemaal per jaar een opleiding waarvoor alle medewerkers van EVH werden uitgenodigd. Hierdoor kwam de dagelijkse planning van het bedrijf in het gedrang. Lopende zaken werden op pauze gezet, wat leidde tot een shockeffect in de dagelijkse werking van het bedrijf.

Bovendien was de oplettendheid van de EVH-medewerkers niet optimaal omwille van de hoge concentratie aan oren, ogen en interessante afleidingen in de zaal.

EVH

Hoe de EVH Academie daar verandering in brengt

De EVH Academie werkt aan de hand van een opleidingsplan met hands-on voorbeelden uit de praktijk, uitgewerkt door EVH’s eigen servicetechnieker Pieter De Munck. Over het hele jaar gespreid hebben de EVH-medewerkers vijf keer een opleiding. Deze opleiding volgen ze niet allemaal tesamen, maar verspreid in kleine groepjes van 2-4 medewerkers.

Iedere vrijdagnamiddag volgt dus een klein groepje de opleiding van die maand bij. Deze manier van werken laat ruimte om de opleidingen veel persoonlijker, praktischer en hands-on te maken, waarbij er meer contact is met de lesgever en er meer ruimte is voor vragen.

Opleidingskalender

De EVH-medewerkers hebben begin 2022 een opleidingskalender ontvangen waarop voor het hele jaar de opleidingen en de specifieke onderwerpen per opleiding te vinden zijn. Zo weten ze perfect wanneer ze aanwezig dienen te zijn en wat ze zullen bijleren en kunnen ze aldus hun planning naar deze data aanpassen.

Previous
Next

Hoe ziet zo'n opleidingsnamiddag eruit?

Tijdens zo’n opleidingsnamiddag krijgen de EVH-medewerkers zowel theoretische kennis voorgeschoteld, als hands-on opdrachten die ze aan de machines mogen uittesten. De onderwerpen van deze lessen gaan heel breed en behandelen alle facetten uit het werkveld: van materieel tot uitvoerings-en innovatietechnieken, wetgeving en handarbeid.

Specifiek komt bijvoorbeeld het uitleggen van een drietal meettoestellen of het toelichten van duurzame verlichtingssystemen en LED-sturingen aan bod.

Tijdens de praktische invulling krijgen EVH-medewerkers bijvoorbeeld demobordjes voorgeschoteld met toestellen op die ze vervolgens kunnen programmeren, testjes die ze mogen uitvoeren of ze leren zelf digitale klokjes, weektellers en astroklokken programmeren.

Een zelfdraaiend systeem

De manier waarop de EVH Academie nu werkt zorgt ervoor dat de opleidingen veel persoonlijker zijn, dat medewerkers meer appreciatie krijgen voor de lesgever en zijn cursussen en dat ze bovendien meer opletten en zodoende dus meer bijleren.

Bovendien is de EVH Academie een zelfdraaiend systeem: iedereen weet wat er van hen verwacht wordt, zowel de EVH-medewerkers als de lesgever zelf. Dat maakt de opleidingen extra handig, het shockeffect in de dagelijkse werking van EVH is daarmee verdwenen.

De toekomst van de EVH Academie

Aangezien de EVH Academie net uit de pampers is en dus nog een heel groeitraject te gaan heeft, verwachten we dat onze opleidingskalender stelselmatig zal gaan groeien naar volgende jaren toe, waarbij er steeds input is van de EVH-medewerkers en de kennis die zij in de praktijk het meeste nodig hebben.

Bovendien willen we in de toekomst ook graag een connectie leggen met de middelbare scholen uit de buurt. Het is voor scholen immers niet makkelijk om allerlei materiaal waarmee studenten later aan de slag zullen moeten gaan aan te kopen. Bij ons is dit materiaal echter reeds aanwezig. Door hen één of twee keer per jaar uit te nodigen om op bezoek te komen en een opleiding bij te wonen, kunnen wij scholieren op een praktische en laagdrempelige manier kennis laten maken met de technieken die zij in hun job later mogelijks dienen toe te passen. Het lijkt ons een ultieme kans om de machines en materialen die zij later zullen hanteren aldus minder een ver-van-hun-bed-show te doen lijken.

De EVH Academie heeft dus als doel om het groeipad van werknemers te ondersteunen door hen de nodige competenties bij te brengen, het creëren van een ‘ik durf vragen stellen’ cultuur waarbij kennis van ervaren medewerkers steevast wordt overgedragen en het realiseren van een zelfdraaiend systeem waarbij werknemers en lesgever op een persoonlijke en boeiende manier met theoretische en praktische, hands-on onderwerpen aan de slag gaan.

De EVH Academie zorgt zo niet enkel voor persoonlijke verrijking, maar ook voor verrijking op alle vlakken van de dagelijkse handelingen in het werkveld. 

EVH

Ook interesse om bij EVH aan de slag te gaan?

Aarzel dan niet en check onze openstaande vacatures. Samen komen we vast tot een functie op jouw maat.

Volg jij ons al op Linkedin en Facebook