Deel deze case op: 

Project in de kijker: Van Wiemeersch

Beschrijving van het project

Van Wiemeersch is een professionele gereedschapswinkel. In hun winkel hebben ze alles voor iedereen die professioneel wil werken, gaande van beslag, bevestigingsmateriaal, elektriciteit, gereedschappen, powertools en werkkledij tot tuingereedschap.

De winkel en werkplaats van Van Wiemeersch stonden voorheen op twee aparte locaties. Elektrotechniek Van Hecke werd ingeschakeld om hen bij te staan bij de uitbreiding van de winkel en de verhuis van de werkplaats naar één nieuw adres. Daardoor kan Van Wiemeersch op één locatie zowel machines en gereedschap verkopen als deze onderhouden en herstellen.

Verlichting met DALI-sturing

In de nieuwe winkel plaatste EVH DALI-gestuurde verlichting. Door de slimme werking van deze verlichting, op basis van bewegingssensoren, wordt het licht in de winkel automatisch gedimd wanneer er niemand aanwezig is. Bovendien zijn alle TL-verlichtingstoestellen vanop de vroegere locatie vervangen door nieuwe, energiezuinige LED binnen- en buitenverlichting.

Laadpalen op stroomoverschotten

Daarnaast zullen er op de nieuwe site van Van Wiemeersch ook slimme laadpalen geplaatst worden. EVH installeert de laadpalen zo dat deze automatisch gebruik maken van de stroom die nog beschikbaar is. Is er op de site bijvoorbeeld nog 50A stroom vrij, zal deze gelijkmatig over de – momenteel twee – laadpalen verdeeld worden. Is er minder stroom beschikbaar, wordt dit aantal eveneens evenredig verdeeld over de laadpalen. Zo springt Van Wiemeersch duurzaam om met de beschikbare stroom.

Branddetectie

In samenwerking met beveiligingsbedrijf Alertis maakte EVH daarnaast een studie om te kijken hoeveel branddetectie-apparaten voorzien moesten worden.

EVH

Planning project

Plaatsing kabelbanen en verlichting
Aansluiting en plaatsen borden
Databekabeling voor netwerk en antennes
Plaatsing laadpalen elektrische wagens

Werfleider Frederik D’haeyere stond in voor het aansturen van de elektrotechniekers op de werf, het opstellen van plannen en het bekijken van eventuele wijzigingen samen met de projectleider en klant.

Wat vond onze werfleider?

Dit project was zeer afwisselend. Eén moment werk je aan verlichtingen, dan weer aan de elektrische borden. Je ziet het project vanaf nul mooi vorderen tot een afgewerkt resultaat. We trachtten daarbij steeds snel op vragen van de klanten en zaken die veranderden in te spelen. Bij zulke projecten waarbij je met meerdere partners samenwerkt, is het belangrijk om langs beide kanten wat flexibiliteit te tonen en ik denk dat zowel wij als de klant dat goed hebben aangepakt.”

Uitbreidingsmogelijkheden

Fase 1 van dit project is intussen afgerond, de winkel werd daarbij uitgebreid. Fase 2 werd daarnaast ook reeds opgestart: het voorzien van de nieuwe loodsen van de juiste elektrotechnieken. Ook de installatie van de laadpalen staat nog op de planning.

EVH

Ook interesse in een samenwerking met EVH?

Vertel ons over uw project en wij kijken hoe we u verder kunnen helpen.

Interesse in een job bij EVH?

Check zeker en vast onze openstaande vacatures.