Mervielde Kuhlmannsite

Deel deze case op: 

Project in de kijker: Mervielde

Beschrijving van het project

Mervielde is een bedrijf gevestigd in de North Sea Port, gespecialiseerd in transport en opslag van vloeistoffen in tankwagens en tankcontainers. Mervielde beschikt daarnaast over een tankcleaning service met drie reinigingsbanen voor non-food en twee reinigingsbanen voor food. Het familiale bedrijf is onderverdeeld in Transport Mervielde, Transport Van Heesvelde en T.V.T.

Bij dit project stonden wij in voor de volledige energievoorziening van de Kuhlmann site. Op dit oude bedrijventerrein bevond zich vroeger een chemische fabriek met een woonwijk voor de fabrieksarbeiders. De fabriek werd enkele jaren geleden stopgezet en kreeg een nieuwe invulling. Mervielde kocht de grond op en maakte er een site van voor tankopslag en transport.

De site van 400m lang en 150m breed omzoomt een immens gebied. Deze omvang maakte het dan ook een grote uitdaging om energievoorzieningen te plaatsen. EVH zorgde voor de elektriciteit, verlichting, internet, een datanetwerk met glasvezelbackbone-infrastructuur en toegangscontrole van de site.

Het uitdagende aan dit project?

Het moeilijke aan dit project was dat er zich hoogspanningskabels van netbeheerder Elia op het terrein bevonden, maar dat de locatie van deze kabels niet gekend was. Onze techniekers moesten dus uiterst voorzichtig tewerk gaan en graafwerken werden nauwlettend in het oog gehouden.

Actieve LED lichtsturing

Voor de verlichting van de site van gebouwen en silo’s kozen we voor een DALI-gestuurde LED verlichting. Die actieve lichtsturing zorgt ervoor dat de verlichting ’s nachts in bepaalde zones gedimd wordt tot 5%, maar wanneer er bv. een vrachtwagen het terrein oprijdt deze automatisch opgedreven wordt tot 50%. 

De sturing is zo opgebouwd dat de klant de volledig controle behoudt. Die actieve lichtsturing met energiezuinige verlichting werd geïnstalleerd over de volledige site en is 24/24u, dag en nacht in werking.

Mervielde Kuhlmannsite

Planning project

Hoogspanningscabines plaatsen
Assisteren bij de grondwerken & het leggen van leidingen & buizen voor de nutsvoorzieningen
Elektriciteitskabels trekken in overeenstemming met aannemers
Datapunten, internet en beveiliging installeren
Kantoor op de site uitrusten met de nodige elektriciteit & data

Het project nam een achttal maanden in beslag en werd opgevolgd door projectleider Edwin De Clercq en op de werf geleid door senior werfleider Frederik D’haeyere. Door hun jarenlange samenwerking zijn beide heren perfect op elkaar afgestemd en zorgden ze samen voor de technische en administratieve afhandeling van de werken. Ze leiden daarnaast ook werfvergaderingen en zorgen voor een efficiënte communicatie tussen de verschillende actoren. Dit complementaire team zorgt er met andere woorden voor dat de werken steeds volgens plan verlopen. 

Wat vond onze projectleider?

“Ik vond het een uitdagend project wegens de grote oppervlakte en de inspirerende Kuhlmansite die een rijk verleden kent. Dat neemt echter niet weg dat alles vlot en volgens plan verliep en ik tevreden ben van het resultaat dat ik met mijn EVH-team heb kunnen bereiken”.

Uitbreidingsmogelijkheden

De volledige installatie op de Kuhlmannsite werd gebouwd met het oog op mogelijke uitbreidingen. Zo werd er tijdens de werken reeds rekening gehouden met een uitbreiding van dezelfde oppervlakte moest dit in de toekomst aan de orde zijn.

EVH

Ook interesse in een samenwerking met EVH?

Vertel ons over uw project en wij kijken hoe we u verder kunnen helpen.

Interesse in een job bij EVH?

Check zeker en vast onze openstaande vacatures.