Deel deze case op: 

Project in de kijker: Klingele

Beschrijving van het project

EVH voerde een project uit voor Klingele Chocolade uit Evergem. De chocoladeproducent beheert en verhuurt zes nieuwbouwloodsen aan diverse bedrijven die deze vervolgens kunnen gebruiken voor productie- en/of opslagdoeleinden.

EVH voorzag deze zes nieuwbouwloodsen volledig van elektriciteit en alle nodige technieken. Van slimme verlichting, stopcontacten en het bekabelen van een inbraakinstallatie tot het voorzien van een brandinstallatie en het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de zes loodsen. De nutsvoorzieningen en keuringen voor de zes loodsen werden eveneens volledig door EVH in orde gebracht.

Brandinstallatie

Aangezien de zes loodsen aan elkaar grenzen, was het bij dit project belangrijk om een overkoepelende brandinstallatie te voorzien. Wanneer er zich in een bepaalde loods een brand voordoet, gaat nu in alle loodsen het brandalarm af. Bovendien heeft elke loods inzicht in deze brandinstallatie, waardoor ze snel op de hoogte zijn van waar het probleem zich voordoet.

Daarnaast werden de loodsen ook voorzien van slimme lichtkoepels die in geval van brand opengezet kunnen worden om te ventileren. Aan de hand van een druktoets naast de deur, kunnen deze – indien van toepassing – door de brandweer worden geopend.

Focus op duurzaamheid: slimme verlichting

Bij dit project werd er sterk gefocust op duurzaamheid. Op elk dak werden 32 zonnepanelen geplaatst, samen goed voor bijna 10 kWh, zodat huurders geen hoge energiefactuur dienen te betalen. De lichtkoepels zorgen voor natuurlijk licht en de slimme verlichting zorgt voor een duurzaam verbruik van elektriciteit.

EVH plaatste vier lichtlijnen die werken via het DALI protocol. Dat heeft als grote voordeel dat alle armaturen gedimd kunnen worden en apart kunnen gestuurd worden indien nodig. Doordat de lichten in oplevering op 70% van hun capaciteit branden, kan men deze nog optrekken naar 100% voor bijvoorbeeld productie indien men dit wenst. De huurder kan ook nog een keuze maken of de lichtlijnen op bewegingssensor werken, op tijd of via een drukknop. Hierdoor kan er op de verlichting heel wat bespaard worden.

EVH

Planning project

Offerte opmaken & ontwerpplanen overlopen met klant
Planning opmaken en toelichten installateurs
Kabelwegen ophangen
Kabels trekken
Stopcontacten plaatsen
Elektrische borden en verlichting plaatsen
Brandinstallatie installeren
Zonnepanelen plaatsen

Daarnaast zorgde projectleider Gilles Verhaege voor maandelijkse vorderingsstaten gedurende de loop van het project. Ook indien er tijdens het project nog bijkomende vragen kwamen, zoals het plaatsen van bijkomende kabelgootjes, werden daar aparte, bijkomende offertes over opgemaakt. Dankzij het volgen van een duidelijke planning, kon het project zo efficiënt en vlot verlopen.

Wat vond onze projectleider?

“Ik vond de samenwerking met de klant bij dit project bijzonder goed. De communicatie verliep efficiënt en er was heel veel wederzijds begrip. Er werd steeds duidelijk doorgegeven welke loods eerst afgewerkt moest worden en over onvermijdelijke wachttijden voor materialen, veroorzaakt door de coronacrisis, werd niet moeilijk gedaan. Ook nu nog werken we samen met Klingele Chocolade voor andere projecten en behouden we onze efficiënte en aangename samenwerking.”

Wat vond de klant?

“Ik wil het team van EVH hartelijk bedanken voor het mooie werk dat jullie uitgevoerd hebben.”

Uitbreidingsmogelijkheden

Hoewel het overkoepelende project voor Klingele Chocolade werd afgerond, is EVH ondertussen al bezig met uitbreidingen. Elke huurder heeft immers zijn eigen specifieke installaties en bijhorende noden en wensen. Zo voorziet EVH bij de huurders onder andere de voeding voor diverse machines, datanetwerken en een beveiligingsinstallatie en werd er recentelijk in één van de loodsen een videofoon geplaatst.

EVH

Ook interesse in een samenwerking met EVH?

Vertel ons over uw project en wij kijken hoe we u verder kunnen helpen.

Interesse in een job bij EVH?

Check zeker en vast onze openstaande vacatures.